Termékeink

A saját alpesi kecske állományunktól gyűjtött tejet hetente kétszer dolgozzuk fel. Minden sajtunk kizárólag kecsketejből készül! Három alap termékünk a natúr lágy, natúr félkemény és az érlelt natúr kemény sajtok. A kemény sajtokat legalább egy hónapig érleljük szabad levegőn, amelynek befejeztével viaszos bevonatot kapnak. A félkemény típusú sajtjaink egy részét füstöljük is. Ez egy hagyományos módszerrel elvégezett folyamat, nem használunk mesterséges ízesítőket vagy adalékanyagokat! Füstölt termékeink elérhetőek natúr, chilis vagy pirított hagymás ízesítéssel is. A félkemény sajtokat a következő ízesítésekkel kínáljuk: natúr, chilis, medvehagymás, metélőhagymás, borsos, provance-i fűszerkeverékes, fokhagymás, köménymagos, lestyános, kapros és olívabogyós.
Minden esetben kiváló minőségű szárított fűszereket használunk fel! Különlegesnek számít a vörösborral érlelt félkemény sajtunk, amelynek érleléséhez minőségi száraz vörösbort használunk. Ezen termék elkészítése igen munkaigényes folyamat, mivel jellemzően két hétig naponta többször kell borral kenegetni a sajtokat, amely során kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő körülményekre! Lágy termékeinket natúr, medvehagymás és kapros kivitelben kóstolhatják meg vásárlóink. Fogyasztás előtt érdemes a sajtokat körülbelül fél-egy órát szobahőmérsékleten pihentetni, hogy igazi élvezeti értékét és ízvilágát megtapasztalhassuk.
A választék folyamatosan bővül, illetve változik, hiszen mi is a különleges fajtákat keressük és próbáljuk elkészíteni.