Érlelt kemény sajt

Kemény sajtjaink héhány hét sajtpincében érlelés után kerülnek csomagolásra

A kecsketejről...

A kecsketejről eltérő az emberek véleménye. Sokan feltételezik, hogy kellemetlen ízű vagy rossz szagú, ez feltehetően a helytelen tartási körülmények, a nem megfelelő takarmányozás, esetleg a hibás fejési technológia miatt alakulhat ki – azonban odafigyeléssel kitűnő és élvezetes tejtermékek készítése lehet-séges! A mi vállalkozásunk hitet tett a kiváló kecsketej előállítása és az abból nyerhető minőségi kecske-sajtok gyártása mellett!

A kecsketej és termékei egyedülálló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek miatt már a múltban is egy-fajta temészetes gyógyszernek tekintették. Több tulajdonsága is kiemeli a tejtermékek közül: a kecske-tejben lévő tejzsírok sokkal apróbb zsírgolyócskák formájában vannak jelen, mint a tehéntejben, sőt az anyatejhez hasonló típusú kazeint tartalmaz, ezért emészthetősége jobb. A tejallergiától szenvedők nagy része is nyugodtan fogyaszthatja, mivel az ezen allergiáért felelős fehérjeszegmens is hiányzik belőle. Általánosságban elmondható, hogy B1-vitaminból 70%-kal, B2-vitaminból 80%-kal, B6-vitaminból 600%-kal, D-vitaminból 400%-kal és A-vitaminból is 400%-kal többet tartalmaz, mint a tehéntej! Nagy mennyi-ségű orotsavtartalma miatt jelentős szerepe lehet a rákos megbetegedések megelőzésében. A kecskék – ellenálló szervezetük révén – táplálkozásuk során sikeresen állíthatnak elő természetes immunerősítő ellenanyagokat, így segítve a különféle allergén növények elleni védekezést.