Sajtüzem

A saját alpesi kecske állományunktól gyűjtött tejet hetente kétszer dolgozzuk fel. Berendezéseinket az idei évben szereztük be és kifejezetten az előállítani kívánt termékekhez válogattuk őket. Az üzemünk felszereltsége lehetővé teszi, hogy biztonságosan, egyenletes minőségű sajtokat készíthessünk. Sajtjainkhoz kizárólag kecsketejet használunk! Különböző ízesítésű termékeink is vannak, amelyeket szabályozható hőmérsékletű és páratartalmú kamrában érlelünk és tárolunk az értékesítésig. Munkánkat nagy szakmai tapasztalattal rendelkező tejipari mérnök is segíti, illetve felügyeli. A könnyebb kezelés érdekében a sajtokat vákuumcsomagolásban, a keménysajtokat ellenőrzött körülmények között csomagolás nélkül érleljük.

            A sajtkészítéshez szükséges berendezéseket szervesen kiegészítik a különböző laboreszközök, amelyekkel alapos minőségi ellenőrzéseket is tudunk végezni akár gyártás közben is.

            A kecske állomány gyarapodásával párhuzamosan terveink között szerepel jelenlegi üzemünk méreteinek és kapacitásnak fejlesztése is.